Boksläpp: Powder Metallurgy in Sweden, 100 Years of Development

Jernkontorets bergshistoriska utskott bjuder in till lansering av den nya boken "Powder Metallurgy in Sweden 100 Years of Development". Boken är skriven av en lång rad författare inom forskningskommittén "Styrgruppen för dokumentation av den tekniska utvecklingen från 1850 till dags dato". 

Boka tiden i din kalender – information om program och anmälan kommer inom kort att publiceras på denna sida. Välkommen åter!

Tid

13 februari 2023, kl 13.15-15.30

Plats

  • Jernkontoret
  • Kungsträdgårdsgatan 10
  • Stockholm

Kontaktperson

Jernkontoret är järn- och stålindustrins branschorganisation. I Jernkontorets bergshistoriska utskott fanns fram till 2022 kommittén Styrgruppen för dokumentation av den tekniska utvecklingen från 1850 till dags dato. Den verkade för kunskaps­uppbyg­gnad och dokumentation avseende den tekniska utvecklingen sedan 1850, där pulvermetallurgi ingår som en viktig del. Därför startade Jernkontoret ett projekt 2018 som idag har resulterat i en bok som behandlar den svenska pulvermetallurgins historia.

Boken Powder Metallurgy in Sweden 100 Years of Development är skriven på engelska och beskriver pulvermetallurgi i Sverige och dess tekniska utveckling under 100 år.

Boken berättar om de första försöken och experimenten i Sverige med pulvermetallurgi på 1920-talet och de steg som tagits fram till idag. Den presenterar även hur individuella uppfinningar och entreprenörskap banade väg för svenska företag att bli pionjärer inom tekniken och hur ledarskapet har bibehållits under ett sekel till en situation med världsomspännande tekniskt rykte och starka marknadsandelar.

Boken är sammanställd av flera författare med lång och omfattande erfarenhet av alla aspekter av pulvermetallurgi som omfattar allt ifrån hårdmetall, strukturella sintrade komponenter, varmisostatiskt pressat stål (HIP-stål), diamantverktyg till den nyaste grenen inom branschen AM (additiv manufacturing).

Välkommen på boksläpp på Jernkontoret
måndagen den 13 februari 2023!

Evenemanget är kostnadsfritt och du som deltar får ett exemplar av boken med dig hem.

Mer information om boken och program för boksläppet:

Inbjudan till boksläpp 13 februari (pdf, 2 sidor)

Anmäl deltagande senast 9 februari:

Anmälningsformulär (öppnas i nytt fönster)