Statsminister Stefan Löfven besökte Sandvik

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, besökte Sandvik i Sandviken onsdagen den 20 maj. Statsministern togs emot på Sandvik Materials Technologys huvudkontor och han fick även en ordentlig genomgång på Sandvik Coromant Center.

Sandviks VD Olof Faxander var värd för besöket. Han gjorde en inledande presentation av Sandvik, där han berättade om vad det innebär att vi vill sätta industristandarden, liksom vad våra kärnvärden betyder i praktiken. Olof Faxander gav sin syn på hur Sandvik gynnar Sverige genom vårt bidrag till samhället och den svenska ekonomin och han beskrev även våra globala aktiviteter.

Under besöket fokuserade Olof Faxander och hans kollegor på hur vi i nära samarbete med våra kunder arbetar med innovation. Statsministern fick ta del av våra kunderbjudanden inom flera viktiga segment. Dessutom fick han en presentation av bränsleceller och det material som Sandvik producerar för bränsleceller. Med Sandviks VD bakom ratten fick statsministern en provtur i Sandviken i en bränslecellsdriven bil från Hyundai.

VD för Sandvik Coromant, Klas Forsström, visade upp det nya produktivitetscentrat Sandvik Coromant Center och presenterade flera av de innovativa lösningar och produkter som vi erbjuder. Han hade hjälp bland annat av 22-årige Jakob Pettersson, före detta elev vid Göranssonska skolan som nu arbetar på Sandvik Coromant.

"Vi är väldigt glada över att Sveriges statsminister besökte oss i Sandviken idag. Det var uppmuntrande att höra hans intresse för svensk industri och det erkännande han gav den roll som företag som Sandvik har i den framtida utvecklingen av den svenska ekonomin", sa Olof Faxander.

"För mig är det viktigt att Sandvik har en nära relation med nyckelpolitiker och att vi kan kommunicera och skapa en förståelse kring de områden där vi behöver stöd för att ytterligare kunna utveckla vår närvaro i Sverige", tillade han.

Statsministern var mycket intresserad av det han såg och hörde och uttryckte sin beundran för Sandvik som ett av Sveriges viktigaste industriföretag.

Publicerad av Sandvik 2015-05-20 (sandvik.com)