Den svenska gruvan – kampanjen fortsätter

Klimatomställningen kräver mer metall och mineral och vi behöver fortsätta investera i både nya och befintliga gruvor för att säkerställa att de metaller och mineral som behövs för omställningen finns tillgängliga. Ta del av informationskampanjen Den svenska gruvan.

Stål är världens mest cirkulära material och kan återanvändas hur många gånger som helst utan att förlora i kvalitet. Eftersom efterfrågan på stål är större än tillgången på skrot och eftersom stålprodukter har lång livslängd så kommer malm att behövas för stålproduktion under lång tid framöver. Ungefär 75 procent av allt stål som någonsin har tillverkats är fortfarande i bruk.

Vi behöver helt enkelt tillgång till mer malm.

Just nu pågår en viktig informationskampanjen med namnet Den svenska gruvan. Metaller gör våra moderna liv möjliga och hållbara. De får vår vardag att fungera och de är helt avgörande för omställningen från fossilt till elektrifierat.

– Världen står inte stilla. Klimatomställningen kräver mer metall och mineral och vi behöver fortsätta investera i både nya och befintliga gruvor för att klara av konkurrensen på en global marknad och inte minst för att säkerställa att de metaller och mineral som behövs för omställningen finns tillgängliga. Det behöver vi tydliggöra för allmänheten. Vi vet att det finns en ambivalens och en okunskap om vår bransch och vår roll i ett hållbart samhälle – därför skapade vi en gemensam röst för detta – Den Svenska Gruvan, säger Emma Härdmark, kommunikationschef på Svemin.

Läs mer och följ kampanjen på Den svenska gruvan.