Stålbyggnadsdagen – dags att anmäla deltagande

Registreringen till Stålbyggnadsdagen 2021 den 28 oktober har öppnat. Förhoppningarna är stora att Stålbyggnadsinstitutets årliga konferens kan återta sin forna form, vilket innebär en lärorik och inspirerande dag och viktig fysisk mötesplats. Huvudprogrammet kommer dock även att livesändas digitalt.

Stålbyggnadsdagen hålls i år på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Foto: Clarion Hotel Sign.

Stålbyggnadsdagen arrangeras för 54:e gången av Stålbyggnadsinstitutet torsdagen den 28 oktober på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

– När deltagarbegränsningarna för sammankomster tas bort kan Stålbyggnadsdagen återigen bli den efterlängtade mötesplatsen där vänner, kollegor, utställare och kunder möts och umgås "på riktigt". Givetvis kommer vi att iaktta försiktighet, följa kvarvarande restriktioner och tillämpa flexibla avbokningsvillkor, och den som så önskar kommer att kunna delta i huvudprogrammet online, säger Björn Åstedt, vd för Stålbyggnadsinstitutet.

Huvudprogram i fyra pass

Stålbyggnadsdagen erbjuder intressanta och inspirerande föreläsningar, utbildningar, diskussioner och samtal. Huvudprogrammet är indelat i fyra pass:

Ett inledande pass med aktuella frågor för stålbyggnadsbranschen: Rikard Gebart, professor vid Luleå tekniska universitet talar om vätgassamhället, Eva Petursson, forskningschef på SSAB, talar om världens första fossilfria stål och Gökçe Mete, forskare på Stockholm Environment Institute, talar om verktyget "Green Steel Tracker".

Därefter kommer två teknikpass med totalt sex föreläsningar om stålbyggnation, projektering och återbruk. Passen åtskiljs av en lunchpaus.

Huvudprogrammet avslutas med ett inspirationspass där Amit H Varma, professor vid Purdue University i USA, talar om "SpeedCore", ett system som revolutionerar hastigheten för hur snabbt stålbyggnader kan byggas.

Inspirationspasset inkluderar även utdelningen av Stålbyggnadspriset. Detta delas ut var annat år till ett byggnadsverk där stål har använts i konstruktionen på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt.

– Juryn har fått jobba hårt i år. Vi har fått in nomineringar på flera riktigt intressanta stålbyggnadskonstruktioner till byggnader och broar. Det ska bli roligt att få offentliggöra vinnaren på Stålbyggnadsdagen, säger Lars Hamrebjörk, jurymedlem och sekreterare för Stålbyggnadspriset, samt redaktör för tidningen Stålbyggnad.

Två parallella utbildningspass

Parallellt med huvudprogrammet erbjuder Stålbyggnadsdagen två utbildningar:

  • Kurs om vad konstruktörer och stålbyggare behöver veta om rostfritt stål till bro- och byggkonstruktioner.
  • Seminarium om miljövarudeklarationer för stålbyggnadsprodukter, så kallade EPD:er, och övergripande LCA-metodik. Stålbyggnadsinstitutets EPD-generator kommer också att demonstreras.

Traditionellt avslutas dagen med Stålbyggnadsmiddagen, som även den hålls på Clarion Hotel Sign.

Mer information och anmälan:

stalbyggnadsdagen.se