Ovako lanserar podcasten "Stålverket" för att attrahera ingenjörer

Hur är det egentligen att bo i mindre städer och arbeta på ett stålverk? I Ovakos nya podcast, där varje avsnitt har ett eget tema, bjuder in lyssnarna till den fascinerande världen av stålproduktion. Flera av avsnitten har redan lanserats och finns tillgängliga på de stora poddplattformarna – missa inte det!

Ovako lanserar nu sin nya podcast "Stålverket", som syftar till öka stoltheten hos företagets medarbetare. Dessutom vill Ovako nå ut med information genom podden för att främja intresset för karriärsmöjligheter inom stålindustrin och ge en inblick i den moderna och innovativa arbetsmiljön på företaget.

Innehåll med fokus på hållbarhet och ingenjörskap

I varje avsnitt kommer lyssnarna att få ta del av intervjuer med Ovakos experter och medarbetare, samt reportage från företagets stålverk. Podden kommer att belysa viktiga framtidsfrågor, som hur stålindustrin arbetar med att minska sina koldioxidutsläpp genom vätgasanvändning, samtidigt som personliga berättelser från unga ingenjörer lyfts fram. Podcasten kommer att erbjuda lyssnarna en unik möjlighet att förstå hur det är att arbeta vid ett högteknologiskt stålverk och vilka fördelar som finns med att bo och verka på mindre svenska orter. En annan viktig del av innehållet är intressanta fakta om stål och dess betydelse för samhället. Lyssnarna får lära sig hur stål finns i många av de produkter vi använder dagligen.

Poddformatet – en träffsäker kanal för ingenjörer

Podcastens format är särskilt anpassat för att nå Ovakos målgrupp – ingenjörer och unga teknikintresserade vuxna. Poddlyssnandet har ökat kraftigt i Sverige, och Ovako ser det som ett utmärkt sätt att kommunicera branschens framtidsmöjligheter.

– Att arbeta på Ovako är som att hitta en gömd skatt. Vi har en innovativ arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och ett starkt fokus på hållbarhet. Genom podden vill vi visa upp detta och samtidigt ge en inblick i ingenjörsyrket hos oss, säger Saiva Zalkalns, Director and Head of Group Communications på Ovako.

Lyssna nu!

Podden "Stålverket" finns tillgänglig på alla stora poddplattformar. Du kan också lyssna på den på Ovakos webbplats.

Podcasten "Stålverket" finns även att lyssna på Ovakos webbsida.

Relaterat:

Lyssna på Jernkontorets podcast - Ståldialog.