Jernkontoret delar ut priset Ståldojjan

På torsdag den 2 juli delar Jernkontoret, stålindustrins branschorganisation, ut priset ”Ståldojjan” till en person eller grupp som utmanat och skapat förändring genom gränsöverskridande samarbeten. 

Stålindustrin arbetar för att forma kreativa individer, leda teknikutvecklingen och skapa samhällsnyttiga produkter. Under Almedalsveckan i Visby uppmärksammar Jernkontoret, stålindustrins branschorganisation, en person eller grupp som inspirerar till kreativitet och gränsöverskridande samarbeten med ett pris i stålets tecken. De första att ta emot priset ”Stålbrallan” 2014 var kvinnonätverket Street Gäris.

– Vi vill på det här sättet lyfta förebilder när det gäller samarbeten och kreativitet. Kreativa medarbetare är avgörande för vår industris konkurrenskraft och hållbara utveckling, säger Bo-Erik Pers, vd för Jernkontoret.

I år heter priset Ståldojjan, inspirerat av Jernkontoret och modedesignern Naim Josefis unika samarbete för att skapa en 3D-printad designsko i återvunnet stål under året. Design-skon visas upp för första gången under ett seminarium på torsdagen och avslutas med prisutdelning av årets ”Ståldojja”.

Tid: 12.00–13.30
Plats: Industriområdet, St:Hansgatan 18/Trappgränd

Kontaktperson:

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se, 070 206 75 62