Fredrik Björkenvall ny presskommunikatör på Jernkontoret

Jernkontoret har rekryterat Fredrik Björkenvall som presskommunikatör med ansvar för medierelationer. Fredrik ska stärka Jernkontorets mediala närvaro och bidra till att öka kunskapen om den svenska järn- och stålindustrins betydelse för samhället och vad som krävs för en fortsatt konkurrenskraftig omställning.

Fredrik Björkenvall. Foto: Pia Nordlander, BildN

Jernkontoret har anställt Fredrik Björkenvall som presskommunikatör,  med ansvar för Jernkontorets medierelationer. Funktionen blir en del av kommunikationsavdelningen under kommunikationsdirektör Hanna Escobar-Jansson.

– Det händer otroligt mycket inom svensk järn- och stålindustri och det vill vi självklart berätta om. Samtidigt ser vi också ett behov av att förklara vilka förutsättningar som krävs för en fortsatt konkurrenskraftig svensk järn- och stålindustri. Fredrik Björkenvall har värdefull erfarenhet från industrin och kommer få en viktig roll i att föra ut våra budskap, säger Hanna Escobar-Jansson.

Fredrik kommer närmast från en roll som kommunikationskonsult för olika teknik- och industriföretag och har dessförinnan arbetat nära tio år på gruv- och mineralkoncernen LKAB:s kommunikationsavdelning, bland annat som tillförordnad presschef. Han har också erfarenhet som journalist och skribent för magasin, lokaltidningar och riksmedia.

­ – Under en längre tid har jag haft ögonen på Jernkontoret som framtida arbetsgivare. Det är en organisation med långa anor där man känner historiens vingslag i byggnaden. Samtidigt är kulturen fräsch och nytänkande, säger Fredrik Björkenvall, och tillägger:

– Jag ser nu mycket fram emot att utveckla vår mediala närvaro och därigenom bidra till att öka kunskapen om den svenska järn- och stålindustrin och hur dessa företag bidrar till samhälle och omställning. Media är självklart alltid välkomna att höra av sig till mig.

Funktionen som presskommunikatör är nyinrättad. Fredrik Björkenvall tillträdde rollen den 1 oktober.