Ståldialog i podd-format

Ståldialog handlar om människorna och idéerna som gör omställningen möjlig. I en serie inspelade samtal möter Jernkontorets vd Annika Roos beslutsfattare som på olika sätt har nyckelpositioner för industrins hållbara omställning. Det är viktiga och inspirerande samtal om järn- och stålindustrins framtid. Nedan finner du poddversionen av Ståldialog. Samtalen publiceras även i videoform på www.ståldialog.se

Jernkontorets vd Annika Roos möter...

 

...Darja Isaksson, Vinnova

Darja Isaksson är generaldirektör för Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. När industrin ställer om spelar hon en nyckelroll för att stimulera samarbete och utveckla lagar och policys för att bana väg för innovation som gör skillnad.

Här kan du se filminspelningen av detta samtal


...Robert Andrén, Energimyndigheten

2018 tillträdde Robert Andrén som generaldirektör för Energimyndigheten. Uppdraget från regeringen var tydligt – att få fart på omställningen.

Dialogen handlar om vad som har hänt under de senaste fyra åren och vad som krävs för att komma vidare i omställningsarbetet.

Här kan du se filminspelningen av detta samtal


...Göran Björkman, Alleima

Göran Björkman är högaktuell i sin roll som vd för det nya börsintroducerade företaget Alleima, tidigare Sandvik Materials Technology (SMT). Dialogen handlar om det nya bolaget och vilken roll det kan spela i den hållbara omställningen.

Här kan du se filminspelningen av detta samtal


...Peter Larsson, regeringens samordnare

Peter Larsson är sedan 2020 är regeringens samordnare för samhällsomställningen i Norrbotten och Västerbotten. Det innebär att Peter har en nyckelroll i dialogen mellan olika intressenter när Sverige nu befäster sin framträdande roll i omställningsarbetet.

Här kan du se filminspelningen av detta samtal


...Eva Petursson, SSAB

Eva Petursson är forskningschef på SSAB och en av dem som befinner sig i centrum för ett av de mest omtalade omställningsarbetena i Sverige – kanske i världen. Omställningen bygger på innovation, men också på samarbete. Det handlar denna dialog om.Här kan du se filminspelningen av detta samtal


...Marcus Hedblom, Ovako

Marcus Hedblom är vd för Ovako, som är ett av de företag som står i centrum för klimatomställningen inom industrin. Dialogen handlar om Ovakos insatser för omställningen och vad som krävs för att vi ska nå hela vägen.Här kan du se filminspelningen av detta samtal

logo-staldialog.png