Nätverket Stålakademin
Nätverket Stålakademin är en plattform för erfarenhetsutbyte, informationsspridning och kunskapsdelning mellan stålindustrin och den akademiska världen.
Nätverket Stålakademin är till för alla som i sin yrkesroll har en gemensam beröringspunkt inom den akademiska världen och stålindustrin, exempelvis:
- Adjungerade professorer
- Industridoktorander
- Ex-jobbare
- Personer inom näringslivet som även medverkar i referensgrupper och styrelser vid olika lärosäten.
Syftet med nätverket är att vara en plattform för erfarenhetsutbyte, informationsspridning och kunskapsdelning mellan akademiska världen och stålindustrin.
Nätverket koordineras av Jernkontoret.
Kontakta oss om du vill delta!
Om du är intresserad av att gå med i Nätverket Stålakademin, välkommen att kontakta Helena Malmqvist.
Om ditt intresse gäller Stålakademins doktorandnätverk, väkommen att kontakta Lotta Sörlin.
Läs mer om Stålakademins doktorandnätverk och tidigare aktiviteter:
- Intensivt nätverkande när doktorander besökte Ovako (2023-10-31)
- Doktorander diskuterar forskning i Stålakademins nätverk (2023-01-19)
- Stålakademins doktorandnätverk på studiebesök hos Swerim i Luleå (2022-10-21)
- Stålakademins doktorander drar nytta av LinkedIn (2022-10-05)
- Stålakademins doktorandnätverk på studiebesök hos Swerim (2022-06-22)
- Lyckad premiär för doktorandnätverket (2022-03-04)
- Uppstart för Stålakademins doktorandnätverk (2022-02-15)
Se även intervjuer med medlemmar av Stålakademin:
- Doktorandnätverket visade nya möjligheter för Esraa
Esraa Hamdy Mohamedin var tidigare doktorand vid Chalmers tekniska högskola. Idag är hon forskare på Swerim, som hon kom i kontakt med som medlem i Stålakademins doktorandnätverk. I denna intervju berättar Esraa om vad nätverket har betytt för henne och hennes karriär. Hon ger också råd till nya studenter. (2024-02-13). - Ser och skapar nya möjligheter – resulterat i över 380 patent, intervju med Susanne Norgren, adjungerad professor inom tillämpad materialvetenskap vid Uppsala universitet och koncernexpert inom materialdesign på Sandvik (2020-06-12).
- ”När jag ser ett problem vill jag hjälpa till med att lösa det”, intervju med Joakim Hedegård, forskningskoordinator och forskare på Swerim samt kursansvarig för Internationella svetsingenjörsutbildningen och profilen Industriell Fogning vid KTH (2020-05-29).
- ”Mitt jobb är min hobby. Men säg inte det till mina chefer”, intervju med Pavel Ramirez Lopez, docent inom gjutning på KTH och forskare inom gjutning och flödessimulering på forskningsinstitutet Swerim (2020-05-15).
- ”Jag vill göra skillnad – och nytta”, intervju med Rachel Pettersson, adjungerad professor på KTH, forskningschef på Jernkontoret (2020-05-07).
- ”Jag har alltid varit nyfiken och envis!”, intervju med Mikael Larsson, adjungerad professor på Luleå tekniska universitet och affärsområdeschef på metallforskningsinstitutet Swerim (2020-04-24)
- ”Jag har alltid vetat att jag skulle bli ingenjör”, intervju med Senad Dizdar adjungerad professor inom maskinteknik vid KTH och ingenjör på Höganäs (2020-04-17).
- Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschen, pressmeddelande (2020-03-31)